Centrul de presă

Consultări politice România – Regatul Swaziland

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.03.2018

La data de 19 martie 2018, secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, a avut o întrevedere cu Joel M. Nhleko, secretar permanent (ministru adjunct) în Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Swaziland, cu prilejul vizitei sale în capitala Mbabane.

Întrevederea, care marchează o premieră în relația bilaterală, a reprezentat un bun punct de pornire în vederea creșterii graduale a cooperării dintre cele două state. Pornind de la reușita Regatului Swaziland, de a asigura accesul la învățământ primar gratuit tuturor cetățenilor, partea română a prezentat oportunitățile pe care le poate oferi tinerilor swazi care doresc să își continue parcursul educațional, în cadrul învățământului superior. De asemenea, au fost analizate posibilitățile de formare diplomatică pe care Ministerul Afacerilor Externe de la București le poate oferi corpului diplomatic de la Mbabane.

Întrevederea a reprezentat o bună oportunitate de a analiza și stadiul cooperării în formate multilaterale, în special în cadrul Organizației Națiunilor Unite și în contextul dialogului Uniunea Europeană-Uniunea Africană.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice