Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul agreat al Republicii Indonezia la București, Muhammad Amhar Azeth, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.05.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 9 mai 2018, pe ambasadorul agreat al Republicii Indonezia la București, Muhammad Amhar Azeth, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întrevederea a oferit prilejul trecerii în revistă a principalelor aspecte de actualitate ale agendei bilaterale, fiind subliniat interesul comun de consolidare și diversificare a relațiilor economice, precum și a cooperării în domeniul apărării și combaterii crimei organizate.

Șeful diplomației române a arătat că, în contextul relațiilor Uniunea Europeană – ASEAN și în perspectiva preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, România va continua să susțină aprofundarea dialogului UE-Indonezia.

Totodată, întrevederea a prilejuit un schimb de vederi cu privire la perspectivele de aprofundare a cooperării româno-indoneziene în plan multilateral.

Ministrul român a adresat felicitări ambasadorului agreat al Indoneziei la Bucureşti şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în promovarea agendei bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice