Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul agreat al Regatului Thailandei la București, Sarayoot Kalayanamit, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.05.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 18 mai 2018, pe ambasadorul agreat al Regatului Thailandei la București, Sarayoot Kalayanamit, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a principalelor aspecte de actualitate ale relațiilor româno-thailandeze, evidențiind interesul clar al ambelor părți de a identifica noi căi pentru dezvoltarea multisectorială a cooperării bilaterale. A fost evocat contextul special pentru relațiile bilaterale ce va fi creat de preluarea la 1 ianuarie 2019, de către România, a președinției Consiliului UE, iar, de către Regatul Thailandei, a președinției ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est). A punctat potențialul de amplificare a relațiilor economice dintre cele două țări și s-a referit la importanța stimulării contactelor directe dintre comunitățile de afaceri din cele două țări, inclusiv prin participarea la târguri și expoziții organizate în România și Thailanda. 

Ministrul român a reliefat interesul pentru dezvoltarea cadrului juridic bilateral, precum și oportunitățile de intensificare a schimburilor în domeniul educației.

De asemenea, ministrul Teodor Meleșcanu i-a urat ambasadorului agreat al Regatului Thailandei bun venit în România și succes în noua sa misiune diplomatică, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în promovarea agendei bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice