Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Monica Gheorghiță a ambasadorului agreat al Republicii Dominicane, cu reședința la Roma, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
17.07.2018

Secretarul de stat pentru afaceri  bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit astăzi, 17 iulie 2018, pe ambasadorul agreat al Republicii Dominicane în România, cu reședința la Roma, Alba Maria Cabral-Pena Gomez, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Secretarul de stat român i-a urat succes ambasadorului Republicii Dominicane în îndeplinirea mandatului său şi i-a transmis că Ministerul Afacerilor Externe român îi va acorda întreg sprijinul în acest sens.

În cadrul discuțiilor, cei doi demnitari s-au referit la aspecte legate de stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale româno-dominicane și au analizat metode pentru relansarea acestora, inclusiv din perspectiva Președinției României a Consiliului UE.

A fost subliniată importanța reluării contactelor politico-diplomatice în vederea stimulării și consolidării cooperării dintre cele două țări în special în domeniul economic.

Au fost abordate, totodată, și aspecte privind colaborarea dintre România şi Republica Dominicană în cadrul organismelor multilaterale, inclusiv în ceea ce privește sprijinul reciproc de candidaturi pentru ocuparea unor posturi în cadrul organizațiilor internaționale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice