Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a ambasadorului Mile Vasić, din Bosnia și Herțegovina

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
23.08.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 23 august 2018, pe Mile Vasić, ambasadorul din Bosnia și Herțegovina la București.

În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind stadiul şi perspectivele relaţiei bilaterale, fiind accentuată importanţa sprijinului pe care România îl acordă autorităților din Bosnia și Herțegovina pe parcursul european şi euroatlantic.

În contextul exercitării de către autorităţile de la Sarajevo a mandatului de Preşedinţie-în-Exerciţiu (PiE) a Procesului de Cooperare în Europa de Sud – Est (SEECP) în perioada 2018-2019, ministrul Teodor Meleşcanu a reafirmat poziţia constantă a României privind întărirea rolului SEECP atât în regiune, cât şi în UE, ca cel mai important for regional de cooperare politică şi sectorială în Europa de Sud-Est.

Cu referire la perspectiva europeană pentru Bosnia şi Herţegovina, partea română a reiterat sprijinul ferm şi a exprimat convingerea că toate autorităţile din această țară vor continua demersurile pentru intensificarea procesului de pre-aderare, inclusiv în contextul apropiatelor alegeri electorale din această ţară, din 7 octombrie 2018. Ministrul Teodor Meleşcanu a asigurat asupra sprijinului românesc, inclusiv în contextul în care România va deţine Preşedinţia Consiliului UE în primul semestru al anului viitor.

Ambasadorul Mile Vasić a mulțumit părții române pentru deschiderea arătată faţă de perspectiva europeană a ţării sale și a subliniat rolul României în cooperarea la nivel SEECP.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice