Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu vicepreședintele Republicii India, Venkaiah M. Naidu

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.09.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu s-a întâlnit, la 20 septembrie 2018, cu vicepreședintele Republicii India, Venkaiah M. Naidu, în cadrul unui dejun oficial oferit în onoarea vizitei efectuate de înaltul demnitar indian în România, în perioada 18-20 septembrie 2018.

La întrevedere au mai participat ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, ministrul de stat al finanțelor din Republica India, Shiv Pratap Shukla, precum și membri ai Parlamentului Republicii India și oficiali guvernamentali din cadrul delegației condusă de vicepreședintele Republicii India.

Discuțiile din cadrul dejunului de lucru au vizat principalele aspecte de actualitate ale relațiilor bilaterale, fiind remarcate progresele semnificative și potențialul de consolidare a cooperării pe linia dialogului politic, a relațiilor economice în plan investițional și comercial, și a diversificării cadrului juridic bilateral.

Ministrul român al afacerilor externe a evidențiat semnificația politică a vizitei de nivel înalt, prin care se confirmă interesul comun de consolidare a Parteneriatului Extins dintre România și India, încheiat la 8 martie 2013. Totodată, a avut loc un schimb de opinii asupra problematicilor regionale și internaționale, fiind evidențiată colaborarea foarte bună în cadrul ONU și organizațiilor internaționale.

Vizita în România a vicepreședintelui Republicii India are loc contextul marcării, în acest an, a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a cinci ani de la instituirea Parteneriatului Extins între România și Republica India. Înaltul demnitar indian, însoțit de o delegație oficială incluzând reprezentanți ai guvernului și Parlamentului Republicii India, a avut întrevederi cu Președintele României și Prim-ministrul României, Președintele Senatului și Președintele Camerei Deputaților.  Vicepreședintele Republicii India ocupă a doua poziție ca importanță în statul indian și este președintele ex-oficio al Rajya Sabha, camera superioară a Parlamentului indian.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice