Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a delegației Comitetului de relații internaționale al Parlamentului Georgiei, condusă de Sofio Katsarava

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.02.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit astăzi, 13 februarie 2019, o delegație a Parlamentului Georgiei, compusă din președintele Comitetului de Politică Externă, Sofio Katsarava, alături de președintele și vicepreședintele Grupului de Prietenie cu Parlamentul României, Isko Daseni și Zurab Tschaiberashvili. Parlamentarii georgieni s-au aflat în România în vizită oficială, în perioada 12-13 februarie 2019, la invitația Parlamentului României.

În cadrul discuțiilor, ministrul Teodor Meleșcanu a exprimat satisfacția pentru nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale, evocând vizita oficială în România, la 14 noiembrie 2017, a Președintelui Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze. A subliniat importanța capitalizării dialogului politic pentru dinamizarea cooperării economice bilaterale, cu accent pe diversificarea relațiilor comerciale și implementarea unor proiecte concrete, cum ar fi cele în domeniul conectivității în bazinele Mării Negre și Mării Caspice. A salutat reluarea lucrărilor Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică și tehnico-științifică, exprimând convingerea că cele două sesiuni derulate în 2017 și 2018 vor genera rezultate pozitive în planul relațiilor economice dintre cele două țări. A evidențiat susținerea României pentru aspirațiile europene și euroatlantice ale Georgiei, încurajând partea georgiană să continue procesul de reforme. Totodată, a reiterat susținerea României pentru integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei.

Interlocutorii georgieni au mulțumit pentru sprijinul țării noastre, exprimându-și interesul de a continua să utilizeze experiența României în procesul de reforme și integrare europeană și euroatlantică. Au împărtășit evaluările cu privire la importanța derulării sesiunii Comisiei Mixte Interguvernamentale pentru dinamizarea cooperării în sfera economică. De asemenea, au reliefat interesul pentru continuarea ritmului susținut al contactelor bilaterale în vederea dezvoltării cooperării româno-georgiene în ansamblul său.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice