Prima Pagina

Consolidarea Rezistenței la Dezastre Naturale

 

Conferința Internațională

12 Martie 2019, Palatul Parlamentului, București, România

 

               

La 12 martie 2019, Ministerul Afacerilor Externe al României va găzdui Conferința Internațională privind Consolidarea Rezistenței la Dezastre Naturale.

Schimbările climatice sunt globale prin definiție și afectează pe toată lumea, iar consecințele lor devastatoare, au implicații pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă, pentru stabilitate, pace și securitate.

Conferința de la București vizează identificarea modelelor pozitive de abordare guvernamentală și neguvernamentală pentru abordarea relației climă-securitate și consolidarea cooperării între țări, pentru a obține rezultate pozitive pe termen lung.

Considerată ca o platformă pentru schimbul de informații și experiențe privind construirea rezistenței la catastrofe naturale, conferința este un forum deschis, adresat atât actorilor statali, cât și celor non-statali. O serie de vorbitori de talie internațională cu expertiză în domeniu vor fi prezenți la conferință.

Participarea guvernelor, a organizațiilor internaționale și a organizațiilor neguvernamentale în domeniu este binevenită,  toți  putând contribui la provocările legate de reziliență.

 

Împreună, să fim pregătiți!

CONTACT climateconf.rsvp@mae.ro