Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru relații interinstituționale, a secretarului de stat pentru diplomație economică din MAE al Republicii Tunisiene

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.04.2019

Secretarul de stat, Maria Magdalena Grigore, a avut astăzi astăzi, 12 aprilie 2019, o întrevedere cu Hatem Ferjani, secretar de stat pentru diplomație economică în Ministerul tunisian al Afacerilor Externe.

Cei doi demnitari au evocat, în cadrul discuțiilor, stadiul excelent al relațiilor politico-diplomatice româno-tunisiene și au convenit asupra importanței dezvoltării cooperării economice și creșterii volumului schimburilor comerciale între cele două state. În acest context, a fost menționat ca exemplu de succes, Forumul economic româno-tunisian, organizat la București în perioada 11-12 aprilie 2019, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României.

Cei doi oficiali au constatat un nivel crescut al relațiilor sectoriale între cele două țări și și-au exprimat convingerea că dinamizarea care caracterizează dialogul politico-diplomatic între România și Tunisia din ultima perioadă contribuie la aprofundarea și diversificarea acestor relații sectoriale. În acest context, secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a asigurat partea tunisiană de deschiderea României de a împărtăși din experiența și expertiza de tranziție spre democrație și de integrare în Uniunea Europeană.

Remarcând eforturile Tunisiei în lupta împotriva terorismului și de asigurare a unui climat stabil din punct de vedere politic, economic și social în sudul Uniunii Europene, demnitarul român a reafirmat susținerea pe care România o acordă proiectelor pe care Tunisia le avansează în vederea dezvoltării relațiilor cu Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, teme de interes regional pentru Africa de Nord și Orientul Mijlociu, constatând necesitatea desfășurării tuturor eforturilor pentru menținerea păcii și securității în această zonă.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice