Informaţii de călătorie

Regatul Suediei – Prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la 11 noiembrie 2019

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
10.05.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la data de 11 noiembrie 2019.

Se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei înspre și dinspre Suedia, un act valabil de identitate (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +468205674a, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://stockholm.mae.ro/, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii și sfaturi de călătorie.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice