Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, cu ministrul afacerilor externe din Indonezia, Retno Marsudi şi cu Reprezentantul Permanent al Republicii Honduras la ONU, Mary Elizabeth Flores

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
25.05.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut convorbiri bilaterale cu omologul indonezian, Retno Marsudi, în cadrul cărora a promovat candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU (2020-2021). La finalul convorbirilor ministrul Meleşcanu a reiterat invitaţia pentru omologul indonezian de a efectua o vizită oficială în România.

De asemenea, ministrul român al afacerilor externe a avut o întâlnire bilaterală cu Mary Elizabeth Flores, Reprezentant Permanent al Republicii Honduras la ONU.

În cadrul întâlnirii, oficialii au reafirmat dorinţa de a contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state, cu precădere intensificarea relaţiilor de cooperare în domenii de interes comun, precum sănătatea, educaţia, energia, guvernarea digitală, schimbările climatice şi dezvoltarea durabilă.

Cu acest prilej a avut loc un schimb de opinii privind o colaborare mai stransă în cadrul organismelor multilaterale, inclusiv în ceea ce priveşte sprijinul reciproc de candidaturi ale celor două ţări pentru ocuparea unor posturi în cadrul organizaţiilor internaţionale. În context, şeful diplomaţiei române a promovat candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice