Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului agreat al Bosniei și Herțegovinei în România, Slaviša Čeranić

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.06.2019

Ministrul afacerilor externe, domnul Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 12 iunie 2019, pe ambasadorul agreat al Bosniei și Herțegovinei, Slaviša Čeranić, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

În debutul întrevederii, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, i-a urat succes în îndeplinirea mandatului de ambasador în România și l-a asigurat de deplina disponibilitate pentru intensificarea dialogului bilateral.

A avut loc o trecere în revistă a diferitelor paliere ale relației bilaterale și a fost subliniată dorința comună de intensificare a cooperării dintre cele două state, cu preponderență în domenii precum cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și regionale, digitalizarea, schimburile universitare și colaborarea camerelor de comerț și a mediului de afaceri.

Oficialul român a reconfirmat sprijinul politic ferm al Guvernului României pentru parcursul european al Bosniei și Herțegovinei și a reiterat faptul că extinderea Uniunii Europene se află printre prioritățile de acțiune europeană ale României, fapt reconfirmat inclusiv în exercitarea mandatului de Președinție a Consiliului UE.

În context, demnitarul român a adresat felicitări pentru progresele înregistrare de Sarajevo în parcursul său european, inclusiv prin emiterea de către Comisia Europeană, în cadrul Pachetului Extindere 2019, a Opiniei de țară privind Bosnia și Herțegovina, care arată pașii ce trebuie urmați pentru obținerea de progrese concrete în ceea ce privește aderarea la UE.

Ministrul Teodor Meleșcanu a îndemnat la continuarea programului de reforme și la dialog între principalele forțe politice din Bosnia și Herțegovina pentru implementarea rezultatelor alegerilor generale din octombrie 2018 și formarea noilor guverne la nivel central și de entitate.

Ambasadorul Slaviša Čeranić a mulțumit, în încheiere, pentru sprijinul României pentru parcursul european al BiH și a exprimat încredere în intensificarea cooperării bilaterale pe parcursul mandatului său în România.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice