Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ministrul învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice al Republicii Tunisiene, Slim Khalbous

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.06.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit astăzi, 21 iunie 2019, pe ministrul învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice din Republica Tunisiană, Slim Khalbous.

Dialogul cu ministrul tunisian a evidenţiat stadiul excelent al relaţiei bilaterale bazată pe un dialog politico-diplomatic româno-tunisian intens, pe toate palierele şi importanţa continuării și dezvoltării cooperării, inclusiv sub auspiciile Comisiei mixte interguvernamentale. A fost evidențiată posibilitatea aprofundării cooperării în domeniul educației şi învățământului în cadrul Comisiei bilaterale pentru Învățământ Superior și Cercetare Științifică, prin identificarea de proiecte concrete de cooperare în domeniu.

De asemenea, au fost discutate aspecte ale cooperării în domeniul educaţiei, evidenţiindu-se oportunităţile existente în vederea dezvoltării colaborării între instituţiile de învăţământ superior din România şi Republica Tunisiană, inclusiv prin atragerea de fonduri europene în susținerea acestor proiecte de cooperare.

 

Informații suplimentare:

Ministrul învățământului superior şi cercetării științifice al Republicii Tunisiene se află la București pentru a participa la cea de-a patra ediție a “Inițiativei pentru dezvoltarea digitală în spațiul universitar francofon (IDNEUF 4)”.

Reuniunea “IDNEUF 4” este organizată de Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) şi al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), la București, în perioada 18 – 21 iunie 2019, în marja Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice