Informaţii de călătorie

Japonia – ploi torenţiale şi alunecări de teren în regiunea Kyushu

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
05.07.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia că Agenția Meteorologică niponă a prognozat, pentru următoarea perioadă, o înrăutățire a vremii în regiunea Kyushu (nord și sud), cu privire la riscul de ploi torenţiale şi producerii alunecărilor de teren. Ploile abundente din această regiune pot depăși nivelul mediu de precipitații medii înregistrat, statistic, pentru întreaga lună iulie 2019, existând și riscul producerii de alunecări de teren, de creștere a nivelului râurilor, precum și cel de inundații majore, care să conducă la evacuarea populaţiei din zonele afectate. Cetățenii români sunt rugați să manifeste atenție sporită dacă se află sau tranzitează astfel de zone, să urmeze sfaturile autorităților locale și să urmărească îndeaproape informațiile distribuite de autoritățile nipone competente.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Japonia: +81334791804, +81334790431, +81334790432, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Tokyo: +818044614465.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultare a paginilor de Internet http://tokyo.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection, www.mae.ro, https://www.volcanodiscovery.com/japan.html și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața”.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice