Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Regatului Belgiei în România, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.07.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 12 iulie 2019, pe ambasadorul Regatului Belgiei la București, Thomas Baekelandt, în vizită de rămas bun.

Cele două părți au apreciat bunele relații de cooperare existente între România și Belgia în diverse domenii și au exprimat dorința intensificării și diversificării acestora în viitor atât în plan bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene.

De asemenea, a fost subliniată importanța participării României, ca țară invitată, la Festivalul Internațional Europalia, și oportunitatea oferită de această participare de a prezenta în Belgia diverse aspecte, mai puțin cunoscute, ale culturii române.

Ministrul afacerilor externe a evocat și nivelul relațiilor economice dintre România și Belgia, precizând că există, în continuare, un important potențial de dezvoltare a acestora.

Nu în ultimul rând a fost amintită colaborarea descentralizată care reprezintă o latură bine dezvoltată a cooperării sectoriale bilaterale și a fost salutată perspectiva organizării în România, în toamna acestui an, a unei noi ediții a Forumului cooperării descentralizate. În context, a fost evocată contribuția asociației „Opération Villages Roumains” la consolidarea cooperării bilaterale la nivel local și la dezvoltarea dialogului direct între cetățenii români și belgieni.

Demnitarul român a exprimat apreciere pentru contribuția pe care ambasadorul belgian a avut-o, în timpul mandatului său, la dezvoltarea relațiilor bilaterale, și i-a dorit succes în activitatea viitoare.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice