Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru relații bilaterale și afaceri economice în spațiul global, Monica Gheorghiță, a ambasadorului agreat al Regatului Maroc la București, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, Hassan Abouyoub

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
30.07.2019

Secretarul de stat pentru relații bilaterale și afaceri economice în spațiul global, Monica Gheorghiță, l-a primit astăzi, 30 iulie 2019, pe ambasadorul agreat al Regatului Maroc la București, Hassan Abouyoub, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Dialogul dintre cei doi oficiali a prilejuit o trecere în revistă a evoluției relațiilor româno-marocane, fiind analizate și perspectivele cooperării bilaterale. Totodată, în cadrul discuțiilor a fost subliniată și importanța colaborării româno-marocane în plan multilateral.

Demnitarul român a evocat prioritatea impulsionării dialogului politic și extinderii cooperării dintre România și statele din Africa de Nord, care constituie o componentă importantă a Programului de Guvernare pentru perioada 2018-2020.

Au fost abordate, totodată, aspecte de interes ale agendei regionale și globale, context în care secretarul de stat a reiterat determinarea României de a participa la eforturile de impulsionare a cooperării între UE și țările din Africa de Nord.

La finalul întrevederii, oficialul român i-a urat succes ambasadorului marocan în îndeplinirea mandatului și l-a asigurat de sprijinul deplin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România. 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice