Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat Victor Micula a ambasadorului Republicii Slovenia în România, Mihael Zupančič, în vizită de rămas-bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.08.2019

Secretarul de stat Victor Micula l-a primit astăzi, 7 august 2019, pe ambasadorul Republicii Slovenia în România, Mihael Zupančič, în vizită de rămas-bun.

Demnitarul român a apreciat evoluția pozitivă a dialogului politico-diplomatic româno-sloven, precum și vizitele oficiale preconizate anul acesta. Totodată, discuțiile s-au axat pe dimensiunea economică a relației bilaterale, evidențiindu-se faptul că schimburile comerciale dintre România și Republica Slovenia s-au dublat în ultimii 10 ani, dar și că există potențial pentru dezvoltarea cooperării sectoriale.

Ambele părți au subliniat convergența pozițiilor cu privire la teme aflate pe agenda europeană, precum și buna cooperare pe durata Președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Secretarul de stat român a apreciat contribuția pe care ambasadorul sloven a avut-o la dezvoltarea relațiilor bilaterale, urându-i succes în activitatea sa profesională.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice