Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Regatului Spaniei la București, Manuel Larrotcha Parada

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona Nicole Mănescu, l-a primit la data de 3 septembrie 2019 pe ambasadorul Regatului Spaniei la București, Manuel Larrotcha Parada. 

Discuțiile s-au concentrat asupra stadiului actual și perspectivelor relațiilor româno-spaniole, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state. A fost agreată intensificarea dialogului politico-diplomatic bilateral în contextul intereselor comune și a cooperării româno-spaniole, inclusiv în format multilateral în cadrul NATO și ONU. 

Interlocutorii au subliniat nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre cele două țări,precum și perspectivele excelente pentru dezvoltarea în continuare a acestora. Astfel, schimburile comerciale ale României cu Spania au depășit 4,3 miliarde de euro la sfârșitul anului trecut, Spania fiind unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai României. A fost exprimată dorința extinderii cooperării economice și a fost reliefat rolul pozitiv pe care organizarea la Madrid, la 13 martie 2019, a Forumului de Afaceri și Investiții România-Spania l-a avut în impulsionarea relațiilor economice bilaterale.

Totodată, a fost salutat rolul comunității române din Spania, cea mai numeroasă comunitate de străini din Regat, o comunitate activă, cu un aport pozitiv în societatea şi economia spaniole, constituind un exemplu de integrare reușită.

Referitor la cooperarea la nivelul UE, cei doi oficiali au evidențiat apropierea punctelor de vedere pe dosare importante de pe agenda europeană, precum și necesitatea continuării dialogului pentru aprofundarea colaborării.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice