Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Republicii Tunisiene în România, Raja Jhinaoui Bel Ali

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
04.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a primit astăzi, 4 septembrie 2019, pe ambasadorul Republicii Tunisiene în România Raja Jhinaoui Ben Ali.

Șeful diplomației române a evocat prioritatea impulsionării dialogului politic și extinderii cooperării dintre România și statele din Africa de Nord, care constituie o componentă importantă a Programului de Guvernare pentru perioada 2018-2020.

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a bunelor relații româno-tunisiene, atât în plan bilateral, cât și în cadrul organismelor internaționale. Cu această ocazie, Ministrul afacerilor externe a subliniat dorința autorităților de la București de a consolida dialogul instituțional în toate domeniile de interes comun. În context, a fost reiterat obiectivul comun pentru aprofundarea cooperării economice și sectoriale.

Întâlnirea a ocazionat, totodată, un schimb de opinii asupra situației din Africa de Nord, cu accent pe necesitatea continuării eforturilor internaționale de menținere a stabilității și securității regiunii.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice