Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona-N. Mănescu, a președintelui Comisiei pentru politică externă din cadrul Adunării Naționale a Republicii Socialiste Vietnam, cu rang de ministru, Nguyen Van Giau

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
05.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, l-a primit joi, 5 septembrie 2019, pe președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Adunării Naționale a Republicii Socialiste Vietnam, cu rang de ministru, Nguyen Van Giau.

Cu acest prilej, ministrul Ramona Mănescu a evocat relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două state, evidențiind dinamica pozitivă a dialogului politic la nivel înalt și colaborarea foarte bună în cadrul organizațiilor internaționale. Ministrul afacerilor externe a reiterat susținerea României pentru dezvoltarea cooperării UE – Vietnam, recent consolidată prin semnarea, pe durata Președinției române a Consiliului UE, a Acordului de Liber Schimb (ALS) și a Acordului privind Protecția Investițiilor (API).

Cei doi demnitari au subliniat necesitatea valorificării următoarei sesiuni a Comisiei mixte de cooperare economică româno-vietnameză pentru substanțializarea schimburilor comerciale bilaterale. În context, Ministrul afacerilor externe a solicitat sprijinul președintelui Comisiei pentru politică externă în vederea accelerării demersurilor de acreditare a exporturilor românești de produse de origine animală pe piața din R.S. Vietnam.

Cooperarea în domeniul muncii și justiției sociale a reprezentat un element important al agendei discuțiilor, ambele părți exprimându-și angajamentul pentru menținerea unui dialog susținut între instituțiile de profil. Totodată, Ministrul Ramona-Nicole Mănescu a transmis disponibilitatea României pentru intensificarea cooperării în sfera agriculturii, inclusiv prin schimbul de specialiști pe teme de interes comun.   

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice