Centrul de presă

Primirea de către Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a ambasadorului agreat al Regatului Țărilor de Jos la București, Roelof S. van Ees

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.09.2019

Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot l-a primit astăzi, 9 septembrie 2019, pe ambasadorul agreat al Regatului Țărilor de Jos, Roelof  S. van Ees, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat a salutat nivelul foarte bun al cooperării bilaterale, în special în ceea ce privește contribuția firmelor olandeze în economia românească, perspectivele investiționale și legăturile sociale generate de prezența unei importante comunități de români în Olanda.

Cei doi oficiali au apreciat, în mod deosebit, colaborarea dintre cele două state pe durata exercitării Președinției române la Consiliul UE în prima jumătate a anului și a fost exprimată dorința comună de a aprofunda cooperarea în materie de afaceri europene. În acest context, demnitarul român a reiterat obiectivul fundamental al României de a adera la spațiul Schengen, în conformitate cu deciziile asumate la nivel european și ținând seamă de criteriile tehnice de aderare, îndeplinite de România.

Ambasadorul agreat al Regatului Țărilor de Jos a transmis un mesaj de condoleanțe și de solidaritate cu partea română, ca urmare a atacurilor teroriste din Afganistan. 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice