Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Republicii Azerbaidjan, Huseyn N. Najafov

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
29.10.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, l-a primit astăzi, 29 octombrie 2019, pe ambasadorul Republicii Azerbaidjan, Huseyn N. Najafov. În cadrul discuțiilor au fost abordate perspectivele relațiilor româno-azere, cu accent pe creșterea cooperării economice, a proiectelor bilaterale și a celor cu impact regional în domeniul transporturilor și energiei și cooperarea în cadru multilateral. Ambasadorul Republicii Azerbaidjan a înmânat Ministrului Mănescu medalia marcând centenarul serviciului diplomatic azer, în semn de apreciere față de contribuția oficialului român la dezvoltarea relațiilor româno-azere de-a lungul timpului.

Șefa diplomației române a exprimat satisfacția pentru relațiile bilaterale foarte bune, amintind că în luna septembrie s-au împlinit 10 ani de la semnarea Declarației privind parteneriatul strategic între România și Republica Azerbaidjan. A subliniat faptul că Republica Azerbaidjan este singura țară din Caucazul de Sud cu care România are relații de parteneriat strategic, a reliefat potențialul de dezvoltare a cooperării bilaterale în domenii precum relațiile economice și comerciale, transporturile, energia, educația, cultura și contactele interumane. În context, Ministrul român a subliniat importanța intensificării eforturilor pentru transpunerea în realitate a proiectului Rutei de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică. De asemenea, a evidențiat importanța menținerii dinamismului cooperării bilaterale pe linia Ministerelor de Externe, în contextul implementării Planului de Acțiuni privind consultările între MAE român și MAE azer, în perioada 2019-2020.

Ambasadorul azer a împărtășit evaluările cu privire la nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale, în contextul parteneriatului strategic dintre România și Republica Azerbaidjan. De asemenea, a mulțumit părții române pentru colaborarea foarte bună în cadrul organizațiilor internaționale și a punctat, la rândul său, importanța dezvoltării în continuare a cooperării economice și comerciale, în sfera transporturilor și cea a energiei.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice