Centrul de presă

Întâlnirea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu omologul polonez, Jacek Czaputowicz

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
20.11.2019

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 20 noiembrie 2019, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, în marja reuniunii de la Bruxelles a miniștrilor afacerilor externe din statele membre NATO.

Dialogul a evidențiat anvergura și complexitatea relațiilor româno-poloneze, confirmate inclusiv de multitudinea de contacte la toate nivelurile.

În contextul împlinirii a 10 ani de Parteneriat Strategic și a 100 de ani de relații diplomatice româno-poloneze, ministrul Bogdan Aurescu a pledat pentru valorificarea,la un nivel superior, a oportunităților de cooperare bilaterală, pornind de la relațiile tradiționale de prietenie, dar și de la viziunile similare pe multiple dosare de actualitate la nivel european și regional, cu accent asupra vecinătății estice și a aspectelor de securitate pe flancul estic al NATO.

În acest context, șeful diplomației române a evidențiat importanța consolidării cooperării dintre România și Polonia în materie de securitate, în cadrul formatului B9 și a trilateralei România-Polonia-Turcia, respectiv în cadrul Inițiativei celor 3 Mări.

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre cooperarea regională, cu accent asupra situației din Ucraina.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice