Centrul de presă

Decernarea titlului de Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din Macao Consulului General al României în R.A.S. Hong Kong şi R.A.S. Macao

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
01.02.2011

Consulul General al României în R.A.S. Hong Kong şi R.A.S. Macao, Sorin Vasile, a primit la data de 30 ianuarie 2011, distincţia de Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din R.A.S. Macao.

Distincţia i-a fost oferită în cadrul lucrărilor Adunării Generale Anuale a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din R.A.S. Macao, care s-a desfăşurat în perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2011. La manifestare au fost prezenţi peste 600 de participanţi, printre care Cheong Kuoc Va, Secretar pentru Securitate – cu rang de ministru, Jose Proenca Branco, Comisar General pentru Serviciile Întrunite de Poliţie, parlamentari, cadre didactice universitare de la Academiile de Poliţie din R.A.S. Macao şi R.A.S. Hong Kong, peste 20 de consuli generali, şefii Serviciilor Poliţieneşti din R.A.S. Macao şi R.A.S. Hong Kong, precum şi reprezentanţi ai mass-media.  

Lei Hong Po, Superintendent, Preşedinte Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din R.A.S. Macao, a menţionat faptul că distincţia este „o recunoaştere a contribuţiei deosebite în consolidarea relaţiilor bilaterale poliţieneşti România – China R.A.S.  Macao”.

La rândul său, Consulul General al României a declarat că „Statul român, prin instituţiile sale, atât din interior cât şi din afara graniţelor, este angajat ferm într-un demers constant de consolidare a ordinii şi siguranţei publice, şi, totodată, de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor săi aflaţi peste hotare, cu respectarea legilor statelor de reşedinţă”.

  

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice