Ministerul Afacerilor Externe

 
 

Prima Pagina

Liberalizarea regimului de vize pentru Canada în beneficiul cetățenilor români

Începând cu data de 1 decembrie 2017, cetățenii români beneficiază de posibilitatea de a călători în Canada fără vize, pentru șederi de maxim 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunoștințelor sau pentru prospectarea oportunităților de afaceri), pe baza unui pașaport simplu electronic valabil.

Astfel, cetățenii români care intenționează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru ședere sau tranzit, trebuie să obțină în prealabil o Autorizație de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Autorizația de călătorie electronică (eTA) se poate obține doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania.   

Începând cu data de 5 iunie 2018, orele 12:30 (ora României), cetățenii români care intenționează să călătorească în Canada fără viză pot solicita acordarea eTA numai în baza unui pașaport simplu electronic (cu date biometrice).În consecință, pașapoartele simple temporare și pașapoartele simple care nu conțin date biometrice nu vor mai fi acceptate în vederea eliberării eTA.

Cetățenii români care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră / feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să dețină doar un pașaport simplu electronic valabil, fără a mai fi necesară obținerea eTA. 
 

Pentru informații suplimentare vă punem la dispoziţie următoarele materiale informative: