Alerte de călătorie

Ghana

Ultima actualizare: 
20.02.2020

1. Informaţii generale

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în R. Ghana, să manifeste prudenţă şi să evite deplăsările pe timpul nopţii.

De asemenea, riscul aparitiei violenţelor stradale este unul ridicat. În cazul în care cetăţenii români se află deja pe teritoriul acestui stat, sunt avertizaţi să manifeste atenţie sporită şi să evite deplasările care le-ar putea pune în pericol integritatea fizică.

 

2. Contactarea autorităţilor române

Cetăţenii români care se deplasează în  Republica Ghana sau se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Abuja şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele M.A.E. şi se deplasează în zone de risc, o fac pe propria răspundere şi se pot in regasi in situatia de-a suporta consecinţele unor asemenea deplasari, având în vedere că posibilităţile si mijloacele de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, în astfel de zone, sunt reduse.


3. Alte recomandări

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă ca, înaintea efectuării unei călătorii să îşi încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Cetăţenii români care călătoresc în R. Ghana, în interes de afaceri, sau se află deja pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuiţi să respecte următoarele recomandări:

  • Să evite orice deplasare pe timpul nopţii, indiferent de regiunea în care se află, locurile aglomerate (pieţe, staţii pentru mijloacele de transport, etc.), demonstraţiile, cartierele mărginaşe ale capitalei, precum şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
  • Să evite participarea la diverse festivaluri organizate local, ceremonii religioase, reuniuni sau manifestări la care este prezent un număr mare de persoane.
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
  • Să nu opună rezistenţă în cazul unui atac.şi să cedeze atacatorilor banii sau valorile pe care le deţin asupra lor.
  • Să evite deplasarea în interiorul oraşelor cu mijlocele de transport în comun şi să utilizeze taxiuri, cu precauţia de rigoare.
  • Să consume numai apă îmbuteliată sau apă fiartă/filtrată în prealabil.
  • Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
  • Să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei medicale din zonă! Există un risc ridicat de îmbolnăvire: malarie, febră tifoidă, febra galbenă, meningita cerebro spinala, poliomielită, holeră, febra Lassa sau lepră, boli de piele, etc.
  • Să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru a obţine informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, înainte de a călători în această ţară.
Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice