Condiţii de călătorie

Tuvalu

  • Nu există restricţii de călătorie.
Ultima actualizare: 
2 iulie 2016


Condiţii de intrare şi regim de şedere

Potrivit prevederilor art. 4 din Acordul încheiat între Uniunea Europeană și Tuvalu privind scutirea de vize de scurtă ședere, cetățenii Uniunii Europene pot rămâne pe teritoriul statului Tuvalu pentru o perioadă maximă de 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile.

Pașaportul românesc trebuie să fie valabil cel puţin şase luni.

Nu sunt restricţii în ceea ce priveşte sumele de bani cash sau cecurile de călătorie care pot fi introduse sau scoase din Tuvalu.

Tuvalu se află pe locul 3 în topul statelor cel mai puţin vizitate din lume, cu o medie anuală de circa 1200 turişti. 


Sistemul medical

Nu sunt necesare vaccinări anterioare călătoriei în Tuvalu. 


Condiţii privind traficul auto

Traficul rutier se desfăşoară pe partea stângă. Drumurile sunt neasfaltate, excepţie făcând cele aflate în capitala ţării, la Funafuti. Nu există nicio asistenţă rutieră organizată, deşi, pe insulă, sunt mecanici şi ateliere de reparaţii auto. Animalele şi pietonii reprezintă principalul pericol pentru conducerea pe timp de noapte. 


Reglementări vamale

Autorităţile din Tuvalu impun, temporar, restricţii privind importul unor produse agricole. Cetăţenii români pot găsi informaţii actualizate pe website-ul misiunii permanente a statului Tuvalu pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite de la New York.

 

 

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice