Condiţii de călătorie

Republica Unită Tanzania

Ultima actualizare: 
12 ianuarie 2018

 

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetăţenii români trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 • să deţină un paşaport valabil pentru o perioadă de minim şase luni de la data intrării în ţară;
 • paşaportul să conţină minim o filă liberă;
 • să prezinte dovada cazării;
 • să facă dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie etc.) ;
 • bilet de întoarcere.
   

Contactarea autorităţilor române 

România nu are reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Republica Unită Tanzania.

Cetăţenii români, care doresc să călătorească în Republica Unită Tanzania sau se află deja pe teritoriul acestui stat, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Kenya (Adresa: Eliud Mathu Street 1119, Runda, P.O. Box 63240-00619, Nairobi, Kenya).Recomandăm tuturor cetățenilor români să-și anunțe prezența în regiune la Ambasada României la Nairobi folosind email-ul nairobi.consul@mae.ro (Nume, Prenume, data nașterii şi numărul de telefon mobil).
 

Ameninţări teroriste  

Terorismul este un fenomen global iar Republica Unită Tanzania, la fel ca orice altă țară din lume, se confruntă cu diverse provocări în lupta împotriva terorismului.
 

Siguranță şi criminalitate

Criminalitatea este în creştere, în special în zonele urbane, manifestând-se sub formă de jafuri armate, furturi auto, tâlhării, înșelăciuni, iar izolat au fost semnalate cazuri de răpiri de persoane.

Astfel, se impun următoarele măsuri de precauţie pentru siguranţa dumneavoastră:

 • evitarea ieşirilor în oraş după lăsarea serii;
 • folosirea bulevardelor principale şi evitarea în totalitate a străzilor lăturalnice sau neluminate;
 • evitaţi pe cât posibil transportul în comun (acesta fiind ţinta principală a atacurilor armate) şi folosiţi companiile de taxiuri recomandate de către hoteluri;
 • nu deţineţi sume mari de bani asupra dumneavoastră, păstraţi doar minimul necesar;
 • nu expuneţi bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare;
 • respectaţi regulile de conduită şi vestimentaţie specifice anumitor regiuni (în special în zonele locuite majoritar de comunitatea musulmană);
 • nu opuneţi rezistenţă în cazul unui atac sau jaf, evitaţi pe cât posibil contactul vizual şi cedaţi atacatorilor banii sau valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră în scopul de a evita acţiunile violente.
   

Sistemul medical 

Se recomandă ferm încheierea unor asigurări de călătorie, medicale și de viață, dacă doriți să călătoriți în Republica Unită Tanzania.

Sistemul medical din Republica Unită Tanzania este compus din: sistemul de stat și cel privat. Asistența medicală privată oferă condiţii de calitate, la un nivel adecvat de performanță.

Vă recomandăm insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva FB) precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei.

Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est) sunt solicitaţi să prezinte carnetul galben de vaccinări împotriva Febrei Galbene, la intrarea în aceste ţări (Kenya, Uganda, Rwanda,Tanzania, Burundi).

Vă recomandăm să contactați companiile aeriene cu care doriți să călătoriți spre ţările CAE pentru a verifica dacă aceștia solicită Carnetul Galben la îmbarcarea în România spre ţările CAE şi invers, având în vedere că au existat cazuri de acest gen în trecut.

Malaria este destul de răspândită în Republica Unită Tanzania. 

Vă recomandăm să procuraţi din timp, înainte de călătorie, un kit-medical împotriva malariei şi să utilizaţi măsuri contra ţânțarilor, cum ar fi spray-uri, plase sau aparate electrice.
 

Reglementări vamale 

Transportul substanțelor halucinogene sau  a stupefiantelor este considerată infracțiune deosebit de gravă împotriva statului și se pedepsește cu închisoarea.

Este interzisă intrarea/ ieşirea (de) pe teritoriul Republicii Unite Tanzania cu o sumă mai mare de  10.000 USD;

De asemenea, se interzice, la intrarea/ ieşirea din acest stat, transportul bunurilor de proveniență animală: fildeș, piele, gheare, colți etc.
 

Regimul animalelor de companie 

Animalele de companie trebuie să fie vaccinate împotriva rabiei, iar proprietarul trebuie să fie în posesia unui pașaport internațional de călătorie pentru animalul său de companie.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice